Over Zwolsche Aioli

Hoe het begon....

Het zal zo’n 18 jaar geleden zijn dat Jeroen, als liefhebber van knoflooksaus, niet tevreden was met het aanbod in de winkels op dat moment. Te ‘glazig’, te kunstmatige smaak…
En waar was de knoflook??

Na wat onderzoek besloot hij het zelf te gaan maken. Hierdoor ontstond een eigen recept, wat in de jaren steeds is geupgrade door Jeroen en wat sinds een paar jaar staat!

Vrienden vroegen erom als ze een feestje vierden. “Jeroen we hoeven geen cadeau hoor, maar we zouden het geweldig vinden als je een pot eigengemaakte knoflooksaus meeneemt!” Op den duur begon Jeroen voor elke gelegenheid de etiketten te tekenen en kreeg men een “persoonlijke” pot Aioli met stokbrood of een borrelpakket cadeau.

logo


Sinds mei 2022 heeft de keuken van Kneijber haar activiteiten verplaatst naar de keuken van Bakselz. & Borrelz. Op deze locatie kan er beter en optimaal lokaal samengewerkt worden.

logo_vegan

In 2018 hielp Jeroen vrienden in een nieuw te openen restaurant in Amsterdam, hier werd hem de vraag gesteld of ‘Jeroen’s Zwolse Aioli’ op de kaart mocht komen bij hun ‘Thúskomme’… Daar is het idee van Zwolsche Aioli geboren. Toen steeds meer mensen er ‘lucht’ van  kregen, besloot Jeroen er echt  ‘potjes van te gaan maken.’ En zo begon het met de Lekkerste Zwolsche Aioli…

In april 2019 stond Zwolsche Aioli voor het eerst op een streekmarkt, de Smaak van Zwolle. Een groot succes, zo bleek! Alle Zwolsche Aioli was binnen 3 uur uitverkocht!   🙂

In 2020 en 2021 konden, mede door corona, geen streekmarkten worden gehouden. Wij zullen dit jaar weer streekmarkten voorzien van onze lekkerste Zwolsche Aioli. Hou Facebook en Instagram in de gaten. Kijk op onze verkooppagina voor winkels en de webshop.

Onder leiding van Elly bestaat team Zwolsche Aioli uit Cees, Lau, Sjoerd en Jeroen maken ze er een potje van, vanuit de “Keuken van Kneijber”.
 

Tijdens de productie van Zwolsche Aioli hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo wordt er door ons zelfgeteelde (moestuin)bio-knoflook en van boerderij de Huppe  gebruikt.

Team Zwolsche Aioli heeft niet stilgezeten. In de “Keuken van Kneijber” hebben zij op veler verzoek de Lekkerste
VEGAN Zwolsche Aioli ontwikkeld als plantaardig alternatief.

Geniet van de Lekkerste Zwolsche Aioli!

Team Zwolsche Aioli