Over Zwolsche Aioli

Hoe het begon....

Het zal zo’n 18 jaar geleden zijn dat Jeroen, als liefhebber van knoflooksaus, niet tevreden was met het aanbod in de winkels op dat moment. Te ‘glazig’, te kunstmatige smaak…
En waar was de knoflook??

Na wat onderzoek besloot hij het zelf te gaan maken. Hierdoor ontstond een eigen recept, wat in de jaren steeds is geupgrade door Jeroen en wat sinds een paar jaar staat!

Vrienden vroegen erom als ze een feestje vierden. “Jeroen we hoeven geen cadeau hoor, maar we zouden het geweldig vinden als je een pot eigengemaakte knoflooksaus meeneemt!” Op den duur begon Jeroen voor elke gelegenheid de etiketten te tekenen en kreeg men een “persoonlijke” pot Aioli met stokbrood of een borrelpakket cadeau.

logo

Sinds 2022 heeft de keuken van Kneijber haar activiteiten  van ’thuis’ verplaatst naar een professionele keuken aan de rand van de stad. Op deze locatie kan er nog beter geproduceerd en optimaal (samen)gewerkt worden.

In 2018 hielp Jeroen vrienden in een nieuw te openen restaurant in Amsterdam, hier werd hem de vraag gesteld of ‘Jeroen’s Zwolse Alioli’ op de kaart mocht komen bij hun ‘Thúskomme’… Daar is het idee van Zwolsche Aioli geboren. Toen steeds meer mensen er ‘lucht’ van  kregen, besloot Jeroen er echt  ‘een potje van te gaan maken.’ En zo begon het verhaal van de Lekkerste Zwolsche Aioli…

In april 2019 stond Jeroen met zijn Zwolsche Aioli voor het eerst op een streekmarkt, de Smaak van Zwolle. Een groot succes, zo bleek! Alle Zwolsche Aioli was binnen 3 uur uitverkocht!   🙂

In 2020 en 2021 konden helaas geen streekmarkten worden gehouden. In 2022 zijn we ook buiten Zwolle verschenen op diverse markten. Ook dit jaar hebben we weer streekmarkten voorzien van onze lekkerste Zwolsche Aioli. Hou Facebook en Instagram in de gaten. Kijk op onze verkooppagina voor winkels en de webshop.

De “Keuken van Kneijber”, onder leiding van Elly, bestaat uit een team vrijwilligers. Kees, Maarten, Gerrit, Laura, Guus, Stella, Ruth, Sjoerd en Jeroen. Zo maken ze er als ‘Team Zwolsche Aioli’ een potje van.
 
Zwolsche Aioli kon vanaf januari 2020 op deze manier, dankzij Elly en het team blijvend geproduceerd worden vanwege de burn-out van Jeroen en daarna ontdekte fysieke ongemakken. 
 
Zo bleef Zwolsche Aioli voor de liefhebbers te koop! Heel langzaam komen er winkels bij in, én buiten de provincie. Onze saus wordt inmiddels verkocht van Elburg tot Marle (Twenterand) en van Hasselt tot Deventer! En daar zijn we heel trots op, evenals de verkopende winkeliers!
 

Tijdens de productie van Zwolsche Aioli hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo wordt er door ons zelfgeteelde (moestuin)bio-knoflook  van boerderij de Huppe  gebruikt. Eerder verbouwden we ook zelf knoflook, maar dit kostte teveel tijd.

Team Zwolsche Aioli heeft niet stilgezeten. In 2021 hebben zij op veler verzoek de Lekkerste
VEGAN Zwolsche Aioli ontwikkeld als plantaardig alternatief. Helaas hebben we in augustus 2023 de productie hiervan gestopt. De kosten werden te hoog door de te geringe afzetmarkt. De laatste potten staan bij De Buurman
Hierbij geldt op=op

KORTOM: Genieten maar! Van de Lekkerste Zwolsche Aioli!

Met de geurigste groet, Team Zwolsche Aioli